Organisatie-Scan

Focus op Beleid -> Proces -> Mens

Informatiebeleid geldt als basis voor uw data-security. Informatiestromen worden beïnvloed door zowel geautomatiseerde, als handmatige verwerking van data. Voor iedere organisatie is het van belang aandacht te schenken aan het informatiebeleid dat op deze stromen van toepassing is. De juiste data dient op de juiste plek te belanden om voor de juiste mensen beschikbaar te zijn.

Wilt u als organisatie een structurele basis leggen om uw ICT- of data-beveiliging op orde te hebben? Dan is alleen een goede firewall en antivirus software niet genoeg. Het is erg belangrijk dat er informatiebeleid wordt opgesteld, waarbij zowel de technische als operationele beveiligingsmaatregelen worden vastgelegd. Denk bijvoorbeeld aan zaken als een adequaat wachtwoordenbeleid, een goed werkende Back-up planning, een gedegen distaster & recovery plan of een draaiboek bij uitwijk bij ernstige calamiteiten.

Informatiebeleid als basis

Beveiliging begint met het leggen van een belangrijk fundament (beleid); hoe gaat een bedrijf om met digitale data in het algemeen, wat betekent het als met deze data ´iets´ gebeurt en hoe anticipeer ik op de verschillende risico´s? Binnen deze organisatie-scan brengen onze consultants aan de hand van interviews met stakeholders van het bedrijf, de huidige situatie in kaart van IT beleid, informatiestromen en het informatiemanagement.

Creeer Awareness

Vanuit deze analyse wordt vanuit een rapportage conclusies en aanbevelingen gedaan. Belangrijkste doelstelling is het creëren van ´awareness´ op organisatieniveau, van waaruit toegewerkt wordt naar een sterke visie en beleid omtrent het goed beheren en beveiligen van digitale bedrijfsinformatie.

Offerte aanvragen of meer weten?
AVG /GDPR

Op 25 mei 2018 gaat de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in die moet zorgen voor een betere bescherming van data voor alle EU-burgers. De AVG dwingt u als organisatie meer verantwoordelijkheid te nemen voor de privacygegevens die u opslaat. Doet u dat niet, dan kunnen er boetes tot 20 miljoen euro worden uitgedeeld. Dat moet echter niet uw motivatie zijn: u wilt het gewoon goed op orde hebben.

Camarate Security

Vulnerability Management

Ja, ik blijf graag op de hoogte!

Nieuws

14 mei 2020 Camarete ICT ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd!

22 november 2019 Leren, studeren en up 2 date blijven.

Complete nieuwsoverzicht